Voorlopig genoeg mensen op reservelijst vaccinatie

De reservelijst voor vaccinatie in vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat wordt voorlopig afgesloten.

Met maar liefst 6.758 inschrijvingen voor het vaccinatiecentrum zijn er meer dan genoeg kandidaten om voor lange tijd de overblijvende prikken nuttig te gebruiken.

De reservelijst wordt enkel gebruikt wanneer mensen niet zijn komen opdagen en er vaccins dreigen over te blijven aan het einde van de dag. We willen niks verspillen en zijn dan ook blij dat zoveel mensen die lege plekken willen opvullen. Het toont ook dat er een grote vaccinatiebereidheid is.

Op dit moment zijn die overschotten echter eerder beperkt. In de afgelopen week werden in het Vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat 90 mensen van de reservelijst opgeroepen (van de oudste bevolkingsgroep). Aan dat tempo duurt het nog maanden voor de huidige lijst is uitgeput. Het heeft volgens de coördinatie dan ook geen enkele zin die verder te laten aangroeien.

“Wie al geregistreerd is op de lijst, hoeft niks te ondernemen. Als er een plaats vrij is en je behoort tot de prioriteitengroep van dat moment (nu zijn dat 65-plussers), bellen wij jou op. Er is geen enkele garantie dat dat gaat gebeuren, de lijst vervangt dus zeker niet de uitnodiging die verstuurd wordt vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse Overheid.”

“Zodra we in een nieuwe fase van de vaccinatiestrategie komen, evalueren we of de lijst terug opengesteld wordt voor nieuwe inschrijvingen”, laten de coördinatoren weten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in