Vlaanderen investeert meer dan 3 miljoen euro in Vlaams-Brabantse scholenbouw

Door Willy Segers op 26 juli 2020, over deze onderwerpen: Dilbeek, Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert meer dan 3 miljoen euro in 26 scholenbouwprojecten in Vlaams-Brabant. Het gaat onder meer om scholen in Asse, Halle en Dilbeek.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. "Deze regeerperiode investeren we 3 miljard euro in schoolinfrastructuur, een half miljard meer dan tijdens de vorige regeerperiode", zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Weyts investeerde in de maand juni via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION)  € 3.225.488,92 in maar liefst 26 scholenbouwprojecten in de provincie Vlaams-Brabant.

"Corona leerde ons dat de capaciteit en de infrastructuur van onze Vlaamse scholen onmisbaar zijn om ons onderwijs vorm te geven", zegt Weyts. "We blijven dan ook inzetten op de vernieuwing en modernisering van onze schoolgebouwen in het belang van alle leerlingen en leerkrachten."

De hoofdbrok van deze investeringen is weggelegd voor het Sint-Jozefscollege in Aarschot. Maar ook enkele scholen uit onze regio krijgen geld. Van het totaalbedrag gaat onder meer zo'n 17.000 euro naar Sint-Martinusscholen in Asse voor werken in functie van asbestverwijdering. De school krijgt ook enkele kleinere bedragen voor opknapwerken.

Het Regina-Caelilyceum in Dilbeek krijgt iets meer dan 10.000 euro voor het plaatsen van nieuwe toiletten voor de meisjes en vernieuwen sanitair jongens en mivatoilet. Er worden ook in beperkte mate omgevingswerken voorzien, omdat het gebouw lager ligt dan de aanpalende speelplaats en bereikbaar moet zijn via de speelplaats.

Verder krijgt ook het Sancta Mariainstituut in Lembeek zo'n 7.300 euro voor kleinere herstellingswerken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is