Verplichte inburgering in Antwerpen voor 1.248 nieuwkomers uit Brussel en Wallonië

Door Willy Segers op 28 november 2017, over deze onderwerpen: Inburgering
integratie

1.248 nieuwkomers zijn sinds vorig jaar uit Brussel of Wallonië naar de provincie Antwerpen verhuisd. Zij hebben alsnog een inburgeringstraject moeten volgen. In Vlaanderen gaat het in totaal om 3.358 nieuwkomers.

Sinds februari 2016 zijn nieuwkomers die zich voor het eerst in Wallonië of Brussel vestigen en vervolgens binnen vijf jaar naar Vlaanderen verhuizen, ook verplicht inburgeringslessen te volgen. In Vlaanderen gaat het in totaal om 3.358 personen die vanuit Brussel en Wallonië naar Vlaanderen zijn verhuisd en nu het inburgeringstraject alsnog verplicht volgen.

1.248 van hen bevinden zich in de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Willy Segers (N-VA) opvroeg bij Vlaams minister van Inburgering Liesbeth Homans (N-VA). “Dat zijn dus 1.248 nieuwkomers in de provincie Antwerpen die we verplicht hebben om Nederlandse lessen te volgen, die daar voordien aan waren ontsnapt”, zegt Vlaams Parlementslid Peter Wouters (N-VA), die samen met Willy Segers mee aan de basis lag van het nieuwe decreet. “Tot voor de wijziging gebeurde het dat nieuwkomers zich eerst vestigden in Brussel of Wallonië om nadien naar Vlaanderen te verhuizen en zo aan de inburgeringsplicht ontsnapten. Het was een achterpoort die wagenwijd openstond. Dat is nu dus niet meer mogelijk en dat is uiteraard een positieve zaak.” (jas)

Gazet van Antwerpen*, Di. 28 Nov. 2017, Pagina 9

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is