Willy Segers

Burgemeester

Vaccinatiecentrum voor inwoners van Dilbeek en Ternat in leegstaande bedrijfssite van NV Roijer

De kogel is door de kerk! 

Voor de eerstelijnszone ELZ Pajottenland werd in onderling overleg tussen alle 8 gemeenten (Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Roosdaal en Ternat) unaniem beslist om twee vaccinatiecentra te openen. Het geografische aspect en de mobiliteitsproblematiek in het Pajottenland gaven hierin de doorslag. Het is immers de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Daarom is het belangrijk dat de afstand voor elke inwoner in de hele zone zo gelijk mogelijk verdeeld is.

De gemeenten hebben 10 voorstellen naar de zorgraad van de eerstelijnszone gedaan rond geschikte locaties en hieruit waren zij het zeer snel eens dat het bedrijfsgebouw van NV Royer te Dilbeek en het sportcentrum De Koornmolen te Gooik de plaatsen zijn die het best voldoen aan de gestelde voorwaarden van de Vlaamse en federale overheid.

De inwoners van Ternat en Dilbeek zullen terecht kunnen in het bedrijfsgebouw van NV Royer (Stationsstraat 309, 1700 Dilbeek). 

De inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal zullen terecht kunnen in het sportcentrum Koornmolen (Processiestraat 15, 1755 Gooik).

Beide locaties beschikken over goede parkeermogelijkheid en zijn tevens via het openbaar vervoer bereikbaar. Er wordt verder onderzocht hoe minder mobiele mensen geholpen kunnen worden om de centra te bereiken.

Alle gemeenten benadrukken samen hun schouders te zetten onder deze enorme operatie. Zowel qua inrichting, bewaking, onderhoud, ICT, maar ook voor vervoer van minder mobiele mensen enz. zullen alle deelnemende gemeenten nauw samenwerken.

Burgemeester Willy Segers (N-VA) van Dilbeek bevestigt dit: “De voorbije dagen is er hard gewerkt binnen de 8 gemeenten van onze ELZ Pajottenland om locaties te zoeken. Donderdagavond werden dan uiteindelijk tijdens een videovergadering unaniem 2 sites verkozen die het best beantwoorden aan de verwachte criteria qua grootte, toegankelijkheid, bereikbaarheid enz.

Reeds tijdens het weekend hadden wij met Dilbeek overlegd met Ternat om voor onze beide gemeenten één vaccinatiecentrum te zoeken. Samen vertegenwoordigen we 60.000 inwoners van onze zone. Gezien de vaccinatieperiode zeker tot eind augustus is voorzien – en wellicht ook tot september of oktober! – hebben we bewust gezocht naar een leegstaande bedrijfslocatie. In onze talrijke culturele, onderwijs- en sportinfrastructuur zou dat immers problemen opleveren met de andere gebruikers mochten intussen de maatregelen versoepelen. Zo kwamen we snel uit op de leegstaande site van de NV Royer en werd vlot een overeenkomst bereikt met de eigenaar.

Vanaf eind januari  wordt de site klaargestoomd zodat vanaf 15 februari kan proefgedraaid worden. Op 1 maart moeten dan de vaccinaties kunnen starten. De komende dagen en weken overleggen wij met alle gemeenten verder omtrent financiering, inzet van per personeel, afspraken rond inzetten van vervoerdiensten enz. Maar die eerste, belangrijke stap is nu definitief gezet. Meer info volgt sowieso de komende dagen!”

E-MAIL

Scroll naar boven