Vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat blijft dicht tussen kerst en nieuwjaar

Door Willy Segers op 13 december 2021, over deze onderwerpen: Dilbeek

Het vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat zal de laatste week van het jaar de deuren gesloten houden. Dat er tussen kerst en nieuw geen prikken uitgedeeld worden, heeft vooral met de op dat moment quasi lege agenda te maken.

Zo’n 150 prikken staan er tussen kerst en nieuwjaar op de agenda in het vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat. Te weinig om het centrum efficient open te houden dus blijven de deuren dicht.

Dat er zo weinig vaccinaties op het programma staan heeft alles te maken met de verplichte vastgelegde termijnen die er tussen bepaalde prikken moeten zitten. Zo werden er bijvoorbeeld eind juni in Dilbeek amper tweede shots van het Pfizer vaccin gezet, wat door de gevraagde termijn van zes maanden tussen de boosterprik en de laatste prik gevolgen heeft voor de agenda van eind december.

Dat er de afgelopen dagen in verschillende media artikels verschenen dat de vrijwilligers van rust nodig hebben en de centra daarom de deuren dicht houden, klopt dus al niet voor Dilbeek-Ternat. Aan gemotiveerde vrijwilligers geen gebrek, maar dus wel aan armen om prikken te zetten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in