Uitdeining illegale activiteiten ten gevolge van Kanaalplan radicaal aangepakt

Door Willy Segers op 3 april 2019, over deze onderwerpen: Dilbeek

Gewezen minister Jan Jambon gaf met het Kanaalplan het startschot voor de aanpak van illegale activiteiten in de regio Vilvoorde-Molenbeek.

Waar volgens collega-burgemeester Bonte (Vilvoorde) dit Kanaalplan niet efficiënt genoeg zou zijn, kunnen wij dit in Dilbeek wel tegenspreken! Wanneer illegale praktijken zoals dubieuze autohandel, lompen- of schrootbedrijven onze richting uitkomen, is dat wel degelijk het bewijs dat het voor die bedrijven te warm wordt in het Kanaalgebied.

 

In Dilbeek traden we de voorbije jaren reeds met succes op tegen een aantal van die mistoestanden.
En vorige week deden we dat opnieuw !!

Reeds langere tijd waren onze Dilbeekse politie en diensten Milieu en Dierenbescherming verdachte activiteiten op het spoor op een afgelegen terrein aan de Berghaagstraat. Bij eerdere controles was er ook sprake van aanwezigheid van illegalen.

Vorige week werd dan een gecoördineerde actie gehouden met meerdere instanties. De vaststellingen waren overduidelijk: illegale economie, dierenmishandeling, illegale slachtpartijen, inbreuken op het vlak van milieu- en ruimtelijke ordening...

Alle aanwezige dieren werden naar asielcentra overgebracht en de hele site werd verzegeld.
Puik werk !!!
----

Hieronder het artikel van Persinfo: 

Inspectiediensten nemen dieren in beslag bij dierenhandelaar

Dierenwelzijn, het Agentschap voor Voedselveiligheid, de gemeentelijke milieudienst, de politie, de arbeidsauditeur en een aantal andere inspectiediensten zijn woensdagvoormiddag binnengevallen op een terrein langs de Berghaagstraat in Dilbeek. Ze troffen er een aantal dieren in erbarmelijke omstandigheden aan. Er werden ook illegale slachtingen uitgevoerd.

Er loopt al langer een onderzoek tegen de dierenhandelaar. Er werden al meerdere overtredingen tegen de milieuwetgeving en Ruimtelijke ordening vast gesteld. Eerder dit jaar werden er al schapen in beslag genomen. Het parket opende een onderzoek in het kader van illegale economie 

Bij de inval deze middag besloot Dierenwelzijn onmiddellijk alle aanwezige dieren in beslag te laten nemen omdat de omstandigheden op het terrein nog verslechterd waren. Een aantal dieren leefden er in erbarmelijke omstandigheden. De inspectiediensten stelden bovendien vast dat er illegale slachtingen gebeurden en dat het bloed van de dieren naar een nabijgelegen weide werd afgeleid. Er lagen ook meerdere kadavers op het terrein. 

De Ark van Pollare uit Lennik en de Zorghoeve uit Leefdaal kwamen ter plaatse en namen een voorlopig onbekend aantal damherten, schapen, geiten, pauwen, kalkoenen, eenden, kippen en andere dieren mee. Een aantal koeien, die er bij een eerdere inspectie stonden, bleken verdwenen.

Uit onderzoek blijkt dat de dierenhandelaar uit Anderlecht vlees leverde aan beenhouwers in die gemeente.

De inbeslagname werd afgerond met de verzegeling van het terrein. Er mogen geen dieren meer gehouden worden op het domein waar er ook heel wat rommel staat. De uitbater heeft ondertussen wel een bouwvergunning ingediend waarvoor er een openbaar onderzoek loopt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Persinfo

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is