Traditie met Nieuwjaar: Ahmadiyya Moslim Gemeenschap ruimt Dilbeek op

Door Willy Segers op 1 januari 2020, over deze onderwerpen: Dilbeek

 

Leden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap hebben op nieuwjaarsdag op een 15-tal locaties in ons land zwerfvuil opgehaald.

Dat was onder meer het geval in het centrum van Dilbeek waar 23 personen, onder wie heel wat jongeren, zeventien zakken zwerfvuil verzamelden en hiervoor achteraf door burgemeester Willy Segers (N-VA) persoonlijk bedankt werden.

 

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap werd in 1889 in India opgericht en is sinds 1982 ook in ons land actief. Verspreid over 15 vestigingen telt de gemeenschap momenteel circa 2.000 leden. Verbetering van de relatie tussen mens en God en tussen mensen onderling is een belangrijk streefdoel. De groep is daarom wereldwijd actief in verschillende humanitaire hulpprojecten. In België bezoekt men bijvoorbeeld bejaardentehuizen, ziekenhuizen en asie lcentra.

"De schoonmaakacties op de eerste dag van het nieuwe jaar organiseren we in ons land al sinds 2008. Reinheid en schoonheid zijn immers belangrijke elementen van ons geloof. We werken daarom zowel aan de innerlijke als uiterlijke reinheid. De innerlijke reinheid is leven in harmonie zonder enige vorm van discriminatie. Daarnaast is ook de reinheid van de omgeving belangrijk, vandaar de zwerfvuilactie", aldus woordvoerder Mohamed Azfar Khan Farooq.

Bron: Ring TV


Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is