Tientallen GPS-diefstallen in Rand rond Brussel

Door Willy Segers op 26 november 2014, over deze onderwerpen: Dilbeek, Dilbeek – Veiligheid, VlaParl – Brussel en Vlaamse Rand

In de Rand rond Brussel zijn de voorbije dagen tientallen GPS-toestellen gestolen uit wagens.  Volgens de politie zijn de diefstallen het werk van professionele bendes.

Het grootste aantal diefstallen werd genoteerd in de politiezone Wezembeek-Oppem en Kraainem.  In 48 uur tijd werd er ingebroken in 26 voertuigen. Ook in Halle, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw werden verschillende GPS-toestellen ontvreemd. 

Volgens de betrokken politiezones hebben de daders het vooral gemunt op GPS-toestellen van de automerken BMW, Volkswagen, Skoda en Mercedes.  De diefstal gebeurt vrij professioneel en wordt wellicht uitgevoerd op bestelling. Het lijkt er ook op dat de daders een inventaris bijhouden waar bepaalde type voertuigen zich bevinden en er niet voor terug deinzen om terug te keren.

Eind augustus werden in Sint-Genesius-Rode twee Litouwers opgepakt die gelinkt werden aan een hele reeks diefstallen in luxewagens. Maar die arrestaties hebben dus geen einde gemaakt aan de inbrakenplaag.

Lees hier meer. (Bron: Ring TV)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in