Willy Segers

Burgemeester

Succesvolle mobiliteitsenquête

Door Willy Segers op 7 december 2015, over deze onderwerpen: Dilbeek, Dilbeek – Algemeen nieuws

In totaal 250 inwoners van Dilbeek hebben de afgelopen weken gereageerd op de enquête over mobiliteit en verkeersveiligheid van de Dilbeekse Mobiliteitsraad. Er werden heel wat interessante opmerkingen maar ook een resem tips ingezonden.

Volgens Yann Robbe, de voorzitter van de Dilbeekse Mobiliteitsraad, is de enquete een succes geworden. “We analyseren nu alle inzendingen. Na een eerste studieronde blijkt ongeveer de helft van de voorstellen echt bruikbaar te zijn. Na verdere verfijning en onderzoek maken we een selectie, gebaseerd op haalbaarheid, budget en impact. Ten slotte volgt de omzetting in de praktijk van de weerhouden suggesties van de burgers en dit in samenwerking met de dienst Mobiliteit”.

“De Mobiliteitsraad ziet haar initiatief om de Dilbekenaar te betrekken in haar werkzaamheden vandaag beloond met een mooie respons. Wij gaan zeker aan de slag met de resultaten”, bevestigt schepen van Mobiliteit Stijn Quaghebeur.

Met de bevraging en de hieruit gepuurde aanbevelingen wil de Dilbeekse Mobiliteitsraad op korte termijn en met beperkte middelen de mobiliteit en de verkeersveiligheid in de gemeente helpen verhogen.

Winnaars

Het thema mobiliteit en verkeersveiligheid leeft sterk in de gemeente Dilbeek, met talrijke scholen, drukke verkeersaders zoals de N8 en het pijnlijke sluipverkeer richting Ring en hoofdstad. Een leuke prijzenpot stimuleerde de inwoners extra om aan de enquête deel te nemen. De twee hoofdwinnaars, Carl Ockerman en Cyrille Haijen, namen tijdens de jongste Mobiliteitsraad hun prijzen in ontvangst: een jaarabonnement van De Lijn en een defensieve rijvaardigheidscursus. 10 andere deelnemers vinden eerstdaags een pakket met leuke gadgets in de brievenbus.

Bron: Persinfo

E-MAIL

Scroll naar boven