Strijd tegen zwerfvuil. Help je 5 minuten mee?

Door Willy Segers op 16 maart 2018, over deze onderwerpen: Dilbeek

 

Zwerfvuil is een gedeelde problematiek en daarom slaan de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek en Halle opnieuw de handen in elkaar. "We willen met z'n allen opnieuw zoveel mogelijk inwoners en verenigingen mobili­seren om een stukje openbaar domein op te ruimen. Dat kost vaak maar 5 minuutjes", klinkt het.
 

De actie loopt dit jaar van 24 maart tot 22 april en draait om het idee dat als iedereen 5 minuutjes uittrekt om de stoep, straat of buurt proper te maken, we al een heel eind verder komen. "Zwerfvuil ruimen hoeft niet veel tijd in beslag te nemen om effectief te zijn", klinkt het.

Ballonvaart
Je kiest de stra(a)t(en) uit die jij (eventueel samen met vrienden, buren, verenigingen, ... ) proper wil maken en schrijft je in via de websites hieronder. De gemeenten en stad zorgen voor handschoenen, afvaltangen en -zakken, fluovestjes en komt de gevulde zwerf­vuilzakken ophalen.

Wie meedoet krijgt er in de eerste plaats een propere straat en ook een leuk geschenk­je voor terug. Daarnaast wint per gemeente/stad 1 deelnemer een ballonvaart voor 2 personen. De ideale manier om de propere straten vanuit de lucht te bewonderen.

Meer informatie en inschrijven :

www.beersel.be/zwerfvuilactie

www.dilbeek.be/zwerfvuilactie

www.halle.be/zwerfvuilactie

www.sint-pieters-leeuw.be/zwerfvuilactie

Bron: www.persinfo.org

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is