Opnieuw schrijnende toestand dierenwelzijn op weide Bruggeveld aan E40

Door Willy Segers op 23 februari 2021, over deze onderwerpen: Dilbeek

Raadslid Kurt Dedobbeleer (N-VA) vroeg tijdens de gemeenteraad van februari naar de aanpak van de gemeente rond de schrijnende toestand in de alomgekende weide aan Bruggelveld-E40.

Kurt Dedobbeleer: “Begin deze maand zijn er voor de tiende keer in tien jaar tijd dieren in beslag genomen op de beruchte weide naast de E40. De Ark Van Pollare werd samen met heel wat vrijwilligers terug opgevorderd voor het vangen, vervoeren en opvangen van een zeventigtal dieren. 
 

Op tien jaar tijd spreken we over meer dan vierhonderd dieren die op deze weide in beslag zijn genomen. Hoe staat de gemeente hier tegenover en welke stappen denken jullie nog te zetten?”

Burgemeester Willy Segers, tevens bevoegd voor Dierenwelzijn (N-VA) erkent deze schrijnende situatie. “Tegen de eigenaar van de weide loopt momenteel een veroordeling waartegen hij in beroep ging In afwachting van een definitieve uitspraak kunnen wij dus eigenlijk niets ondernemen. Hoewel het hemeltergend is dat hij intussen wel dezelfde overtredingen inzake dierenwelzijn begaat!”

Opgeteld gaat het in totaliteit doorheen die periode inderdaad reeds om ontruiming van om en bij de 400 dieren.

Burgemeester Segers: “Naast de flagrante schending van het dierenwelzijn moet ook opgemerkt worden dat deze ontruimingen telkens een enorme inzet van heel wat vrijwilligers, gemeentelijk personeel en lokale politie inhoudt. Wij zijn dus bijzonder misnoegd over deze situatie omdat dit voor buren of wandelaars ook de indruk kan wekken dat de gemeente niet diervriendelijk is, wat uiteraard niet het geval is. Daarom ben ik momenteel samen met politie en parket aan het onderzoeken of we ondanks het tergende beroep van de eigenaar geen tijdelijke verbodsmaatregelen kunnen opleggen. Jammer genoeg is dat niet zo evident maar ik zoek zeker elk gaatje op dat de wet me zou toestaan om hiertegen op te treden!”

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is