Willy Segers

Burgemeester

Politie en inspectiediensten controleren koerierdiensten: resultaten

Op maandag 17 mei 2021 vond op het grondgebied van Dilbeek een multidisciplinaire actie plaats, gericht op koerierdiensten (pakjesbezorgers).

In samenwerking met heel wat inspectiediensten (douane, RSZ, RVA, TSW, RIZIV, dienst vreemdelingenzaken) en met bijstand van een drugshond stelde PZ Dilbeek een tijdelijk controledispositief op langs de Ninoofsesteenweg. De actie was gericht op het opsporen van inbreuken op het vlak van tewerkstelling, sociale wetgeving, verblijf en het transport van illegale goederen. Tegelijk was er ook aandacht voor verkeersinbreuken.

Er werden 36 voertuigen uit het verkeer gehaald en gecontroleerd, wat aanleiding gaf tot de doorlichting van 20 vennootschappen en 55 personen. Dit resulteerde in 6 pv’s voor illegale arbeid (deze 6 personen werden administratief aangehouden), 1 pv en 1 waarschuwing voor inbreuken op de arbeidswetgeving, 1 pv RVA inbreuken, 5 pv’s voor inbreuken op de Dimona-meldingen, 3 pv’s op de deeltijdse arbeid en aantal andere gerechtelijke pv’s.

De drugshond doorzocht 32 voertuigen. Er werden 3 producten in beslag genomen (pesticiden, illegale geneesmiddelen en 1 kg zwavel). De RSZ Inspectie verzegelde 1 voertuig op bevel van de Arbeidsauditeur.

Tenslotte werden 7 verkeersinbreuken vastgesteld: 2 voor drugs in het verkeer, 1 inbreuk op de taxiwetgeving, 1 niet-verzekering, 1 inbreuk voor rijden spijts verval en 2 inbreuken voor het gebruik van de gsm aan het stuur.

Simultaan werd een gelijkaardige actie georganiseerd in PZ Zennevallei, waar nog eens 35 transportfirma’s werden gecontroleerd. Hier werden 6 processen-verbaal opgemaakt in kader van zwartwerk, 3 processen-verbaal deeltijdse arbeid en 1 inbreuk illegale tewerkstelling. 3 onderzoeken werden opgestart naar uitkeringsfraude en onterechte aansluiting bij het RSVZ als zelfstandige. Verder bleek 1 persoon illegaal in het land te verblijven. Tevens werden 2 vaststellingen gedaan voor drugs in het verkeer en 1 vaststelling van rijden spijts verval.

E-MAIL

Scroll naar boven