Politie Dilbeek kijkt mee tijdens eindejaarsperiode

Door Willy Segers op 22 oktober 2017, over deze onderwerpen: Dilbeek

Net als elk jaar organiseert de lokale politie tijdens de ‘donkere maanden’ december en januari extra toezicht aan de handelszaken. Alle handelaars zullen in de loop van de maand november een affiche krijgen, als extra afschrikking voor personen met minder goede bedoeling.

“Het eindejaar staat weer voor de deur. Deze periode gekenmerkt door sfeervolle verlichting van de winkelstraten en shoppen voor de feestdagen betekent, door het vroeg intreden van de duisternis ook een mindere zichtbaarheid wat een verhoogd risico op diefstallen gewapenderhand voor de handelszaken met zich meebrengt”, aldus de politie van Dilbeek. “We zijn ons hiervan bewust en willen bijdragen tot een verhoging van de veiligheid van de handelszaken en het veiligheidsgevoel van de klanten. Daarom wordt net als de voorgaande jaren opnieuw extra toezicht georganiseerd. Zonder afbouw te doen aan onze gewone werking worden dagelijks een extra patrouilleploeg ingezet die tegen sluitingstijd exclusief toezicht houden op de handelszaken in Dilbeek.”

Inbraken

De politie benadrukt evenwel dat de extra inspanningen tijdens de eindejaarsperiode naar de handelszaken toe, niet wil zeggen dat de problematiek rond de inbraken voortaan minder aandacht krijgt. “Het terugdringen van het aantal diefstallen in gebouwen blijft dan ook de eerste prioriteit van de politiezone Dilbeek”, klinkt het.

Iedereen kijkt mee

De politie rekent op iedereen zijn of haar medewerking. “De sociale controle blijft immers één van de belangrijkste manieren om diefstallen te voorkomen. Wanneer je een verdacht persoon of een voertuig ziet in je buurt is het belangrijk om ons zo snel mogelijk te verwittigen via het oproepnummer 101. We spoeden ons dan ter plaatse om de personen en voertuigen te controleren.”

Bron: Persinfo

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in