Willy Segers

Burgemeester

Op 1 december start aanmeldingsperiode Dilbeekse basisscholen

Op donderdag 1 december start om 9 uur de aanmeldingsperiode in Dilbeek voor broers/zussen of kinderen van personeel. Betrokken ouders kunnen hun kind aanmelden via de website aanmelden.dilbeek.be.  

Net als de voorbije jaren werken alle Dilbeekse kleuter-en lagere scholen met dit centrale aanmeldingsregister. De wachtrijen aan de schoolpoort behoren dankzij het systeem tot het verleden, maar door de grote populariteit van de Dilbeekse scholen is de vraag naar plaatsjes op de Dilbeekse schoolbanken nog steeds groter dan het aanbod. Daarom houdt het systeem niet enkel rekening met de schoolvoorkeur maar ook met de afstand tussen de woonplaats van het kind en de school om zo kinderen uit de buurt meer kans te geven om een plaatsje te bemachtigen.

Voorrangsgroepen
De aanmeldingsperiode voor de voorrangsgroepen loopt tot donderdag 15 december, 12 uur.  Het tijdstip van aanmelden heeft geen invloed op de rangschikking: er moet enkel aangemeld worden binnen de twee voorziene weken. Ouders krijgen begin januari het bericht of hun kind een plaats heeft toegewezen gekregen, waarna ze kunnen gaan inschrijven van 9 tot 27 januari .

Alle informatie is terug te vinden op de website. Is er nog iets onduidelijk of wordt je graag geholpen bij de aanmelding? Neem dan tijdens de openingsuren contact op met de het welzijnsloket op welzijnsloket [at] ocmwdilbeek.be of de dienst onderwijs via aanmelden [at] dilbeek.be). We houden dit jaar ook een zitdag tijdens deze aanmeldingsperiode op 6 december van 9 tot 12.30 uur in Welzijnscampus Nieuwenbos. 

Voor iedereen
Alle andere kinderen kunnen aangemeld worden vanaf woensdag 1 februari om 9 uur tot en met woensdag 22 februari om 12 uur. Ouders mogen het resultaat verwachten begin maart, waarna ze kunnen gaan inschrijven van 9 tot 29 maart 2017. Voor deze aanmeldingsperiode organiseren we een infoavond op 10 januari om 19 uur in het auditorium van de academie Dil’arte en een zitdag op 7 februari van 9 tot 12.30 uur in Welzijnscampus Nieuwenbos.

Ouders die de aanmeldingsperiode gemist hebben, kunnen vanaf 29 mei 2017 nog melden op de scholen tijdens de vrije inschrijvingsperiode. Dan geldt wel weer het principe van eerst komt, eerst maalt. Aangezien er in mei nog weinig plaatsjes beschikbaar zullen zijn, raden we alle ouders aan zeker gebruik te maken van het aanmeldingssysteem.

Bron: www.dilbeek.be

E-MAIL

Scroll naar boven