Ook Dilbeek en Vilvoorde hebben belasting voor imago-verlagende handelszaken

Door Willy Segers op 4 december 2014, over deze onderwerpen: Dilbeek, Dilbeek - Algemeen nieuws, Dilbeek - Veiligheid

De stad Antwerpen wil komaf maken met zogenaamde imago-verlagende handelszaken. Zo moet een handelaar die een nachtwinkel opent voortaan 6.000 euro startersbelasting betalen bovenop een jaarlijkse belasting van 1.500 euro. In Vilvoorde bestaat zo'n taks al een tijdje en was ze ook echt nodig, zo zegt bevoegd schepen Jo De Ro.

Sinds dit jaar betalen eigenaars van nachtwinkels in Vilvoorde een belasting van 1.500 euro per jaar. In Dilbeek is dat zelfs al langer het geval. Een startersbelasting heeft Vilvoorde niet, Dilbeek wel. Die bedraagt 6.500 euro.

Net als in Antwerpen wil de stad Vilvoorde daarmee wildgroei aan banden leggen. Verder is zo'n belasting nodig omdat dergelijke handelszaken volgens schepen De Ro overlast veroorzaken. “We zien dat rond die nachtwinkels onze reinigingsdiensten toch wel werk hebben in de buurt van nachtwinkels. Een deel van de kosten recupereren we door die belasting”, aldus De Ro. 

Ook gokkantoren en internetcafés zijn aan regels gebonden in Vilvoorde. Toch gelooft men in Vilvoorde niet dat al die regels schadelijk zijn voor de economie. 

Lees hier meer. (Bron: Ring TV)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is