Nieuw Vlaams geld voor mobiliteit in Dilbeek

Door Willy Segers op 28 december 2018, over deze onderwerpen: Dilbeek

De investeringen van de Vlaamse Regering in Mobiliteit liggen deze regeerperiode 33% hoger dan in de vorige regeerperiode en dat wordt ook voelbaar in Dilbeek. Het Geïntegreerd Investeringsplan (GIP) van Vlaams minister Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) bevat ook goed nieuws voor de mobiliteit in onze gemeente. “Vlaanderen heeft nog nooit zoveel geïnvesteerd in Mobiliteit en dat is goed nieuws voor projecten die al lang op zich lieten wachten”, zegt Stijn Quaghebeur, schepen van mobiliteit en openbare werken. “Dilbeek is al lang vragende partij om een betere inrichting van de Ninoofsesteenweg te realiseren. Nu is er eindelijk een concreet perspectief”.

Het Geïntegreerd Investeringsplan (GIP) van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts voorziet € 2 miljard voor 2019. Alles samen gaat er in de hele regeerperiode (2014-2019) maar liefst € 9,7 miljard naar de entiteiten van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken – oftewel 33% meer dan in de regeerperiode 2009-2014,  toen het ging om € 7,3 miljard.

“Onze regio heeft nood aan deze nieuwe investeringen in infrastructuur”, zegt Stijn Quaghebeur. “We willen het aantal verkeersdoden terugdringen en de economische ontwikkeling alle kansen geven door te investeren in goede verbindingen voor alle weggebruikers. Dilbeek heeft bijvoorbeeld altijd gepleit voor het aanpakken van het kruispunt van de N8 met de Ring en een veilige herinrichting van de Ninoofsesteenweg (N8). We hebben die dossiers ook aangekaart in Brussel bij minister Weyts”.

Het Geïntegreerd Investeringsplan (GIP) is één lange lijst van belangrijke investeringen in de toekomst van Vlaanderen. Ook voor Dilbeek zit er goed nieuws in:

Voor de aanpak van het kruispunt N8-R0 is er maar liefst 10 miljoen euro vrijgemaakt
Voor de herinrichting van de N8 in Dilbeek zijn er middelen voorzien om de ontwerpplannen op te maken.

 “Dit is belangrijk voor Dilbeek”, stelt Quaghebeur tevreden vast. “We hopen dat beide dossiers nu snel opgestart kunnen worden. Dit moet ten goede komen aan de verkeersveiligheid en een vlottere doorstroming op de N8”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is