Nieuw bestuursakkoord Dilbeek gesloten tussen N-VA en Open VLD

Door Willy Segers op 14 november 2018, over deze onderwerpen: Dilbeek

Vorige week werd het bestuursakkoord tussen N-VA en Open VLD bekend gemaakt. Er zijn verschillende speerpunten in het toekomstige beleid. Maar bij de persvoorstelling sprong de klemtoon op Veiligheid wel in het oog. 

Burgemeester Willy Segers: "De lopende bestuursperiode hebben we reeds een tandje bijgestoken op het vlak van uitbreiding van de capaciteit van ons politiekorps en het ter beschikking stellen van ANPR-camera's, trajectcontrole en overlastcamera's.

 

De resultaten hiervan gaven reeds voldoende garantie voor het verder uitrollen hiervan. Dat zullen we tijdens de volgende bestuursperiode dan ook doen: er komen bijkomende ANPR-camera's aan de op- en afrittencomplexen aan de Dansaertlaan en Kattebroek. Verder zal - na het beëindigen van de werken aan enkele belangrijke verkeersaders - eveneens trajectcontrole worden ingebouwd (Itterbeeekse Baan, Hoogveld). Ook de uitbreiding van het korps wordt systematisch verder gezet." 

Met deze ingrepen pikt Dilbeek in op de oproep van de Gouverneur en de Procureur van Halle-Vilvoorde om een cameraschild rond Brussel op te bouwen.

Willy Segers: "Onze ligging pal naast de grootstad, met heel wat toegangswegen met op- en afritten, maakt bepaalde wijken uit onze gemeente bijzonder inbraakgevoelig. Naast onze Buurt Informatie Netwerken (BIN's) moeten deze technische hulpmiddelen de samenwerking tussen burgers en politie nog meer versterken. Ook op het vlak van handhaving zal een tandje worden bijgestoken met de verdere aanwerving van gemeentelijke vaststellers. Deze zullen ook de kleinere - maar vaak de meest ergerlijke! - vormen van overlast zoals wildparkeren, parkeren op voetpaden, sluikstorten, hondenpoep, ... aanpakken. Op die manier zullen enkele grootstedelijke mistoestanden worden vermeden die jammer genoeg naar onze gemeente overwaaien!".  

Bekijk hier de reportage van Ring TV. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is