N-VA verbouwereerd over politieke ontwikkelingen in faciliteitengemeente Linkebeek

Door Willy Segers op 15 november 2015, over deze onderwerpen: VlaParl – Brussel en Vlaamse Rand

Persbericht

N-VA verbouwereerd over politieke ontwikkelingen in faciliteitengemeente Linkebeek

Eric De Bruycker, die begin oktober door Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) werd benoemd tot burgemeester van Linkebeek, dient vandaag zijn ontslag in. Bovendien hebben de lokale Nederlandstalige politici geen lijst ingediend voor de geplande verkiezingen, zo blijkt.

Vlaams Parlementslid en Dilbeeks burgemeester Willy Segers (N-VA) is stomverbaasd. “Het klopt dat de gemeenteraadsverkiezingen die op 13 december in de faciliteitengemeente worden georganiseerd een hoog show-gehalte hebben en de Linkebeekse belastingbetaler zinloos op kosten jagen. Maar de finaliteit van dit manoeuvre ontgaat me evenzeer als het gaat over het naleven en respecteren van de wetten.”

Vlaams Parlementslid Segers volgt het dossier al jaren. Damien Thiéry werd al sinds 2007 niet benoemd tot burgemeester van Linkebeek en dat omwille van verscheidene overtredingen van de wetgeving. Thiéry ging herhaaldelijk naar de Raad van State, maar keer op keer stelde de tweetalige kamer van de Raad van State de Vlaamse Regering in het gelijk en Thiéry in het ongelijk. Om een einde te maken aan de carrousel benoemde minister Homans uiteindelijk gemeenteraadslid voor Prolink Eric De Bruycker tot burgemeester. Deze geeft nu dus zijn ontslag.

Willy Segers: “Aangezien de Nederlandstaligen daarenboven geen lijst hebben ingediend leggen zij zich automatisch neer bij de Franstalige dominantie in een Vlaamse gemeente en bij het feit dat de wetgeving flagrant overtreden wordt. Na het daadkrachtige beleid van minister Liesbeth Homans in dit dossier is het nog zo jammer dat de Nederlandstalige politici zelf de handdoek in de ring gooien in deze faciliteitengemeente, waar we moeten strijden voor de rechten van de Nederlandstaligen en de naleving van de taalwetgeving.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in