Willy Segers

Burgemeester

Leden voor Gecoro gezocht

Dilbeek is op zoek naar mensen die mee willen nadenken over de ruimtelijke ordening in de gemeente.

Lokale besturen staan immers voor grote uitdagingen op dat gebied. Uitdagingen die over verschillende beleidsdomeinen heen lopen en zo zorgen voor complexe en interessante vraagstukken.

Dat is voor Dilbeek niet anders. Veel van die uitdagingen kennen een ruimtelijke impact.

Denk bijvoorbeeld aan water- en energievraagstukken, vraagstukken over verdichting of het mobiliteitsvraagstuk. Dilbeek zoekt betrokken geëngageerde burgers die hun schouders willen zetten onder het formuleren van goede antwoorden voor deze vraagstukken.

Ben jij zo iemand? Stel je dan kandidaat voor de GECORO! Stuur uw motivatiebrief en CV naar wonenenondernemen [at] dilbeek.be vóór 12 januari 2020. Nadien gaan we graag in gesprek om na te gaan hoe we het best mogelijke team kunnen samenstellen.

Meer uitleg nodig?

Concreet is een lokale overheid decretaal verplicht om een gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (GECORO) op te richten. De aanstelling van de leden moet aan verschillende voorwaarden voldoen.

Zo moet de adviesraad voor Dilbeek minstens uit 13 en maximaal uit 17 stemgerechtigde leden bestaan. Daarvan worden 5 vertegenwoordigers uit maatschappelijke geledingen opgenomen, minstens 5 vertegenwoordigers met kennis van zaken over ruimtelijke ordening en maximaal 7 vertegenwoordigers uit gerelateerde beleidsdomeinen, zoals bijvoorbeeld mobiliteit, landschap, bodem en water.

De GECORO geeft advies aan het bestuur inzake dossiers met een ruimtelijke inslag. Om dit op de beste manier te kunnen doen, zoekt de gemeente Dilbeek in de mate van het mogelijke naar complementaire profielen. Enige deskundigheid of de honger om je te verdiepen in een aantal beleidsdomeinen en kennis van Dilbeek is een pluspunt. Om een robuuste adviesraad te installeren zoeken we complementariteit in de profielen.

E-MAIL

Scroll naar boven