Helft inburgeraars in Vlaamse Rand komt uit Brussel of Wallonië

Door Willy Segers op 14 oktober 2016, over deze onderwerpen: Inburgering, Nederlands in de Rand

Maar liefst 54 procent van de verplichte inburgeraars in de Vlaamse Rand komt uit Brussel of Wallonië. Voor heel Vlaanderen is dat 18 procent. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Willy Segers opvroeg bij Vlaams minister van Inburgering Liesbeth Homans.

Het gaat om de eerste cijfers nadat de Vlaamse Regering de inburgeringsplicht begin dit jaar uitbreidde om de integratie van nieuwkomers te versterken. Nieuwkomers die binnen de vijf jaar na hun vestiging in het Waalse Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verhuizen naar het Vlaamse Gewest, moeten voortaan in Vlaanderen een inburgeringstraject volgen.

Vlaams karakter vrijwaren

“De verplichte inburgering is het middel bij uitstek om de integratie te bevorderen”, stelt Segers. “Het spreekt voor zich dat die integratie fel bemoeilijkt wordt als meer dan de helft van de nieuwkomers in de Vlaamse Rand aan die inburgering zou ontsnappen. De uitbreiding van de inburgeringsplicht tot de nieuwkomers uit Wallonië en Brussel was dan ook absoluut noodzakelijk om het Vlaamse karakter van de Rand te kunnen vrijwaren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is