Grote politiecontrole in samenwerking met De Lijn: de cijfers

Door Willy Segers op 15 december 2020, over deze onderwerpen: Dilbeek

Op woensdag 9 december 2020 organiseerde de politie van Dilbeek in samenwerking met De Lijn een verkeersactie op de buslijn naar Ninove.

De actie verliep in aanwezigheid van 6 controleurs van De Lijn, 1 verantwoordelijke van de dienst Vreemdelingenzaken, 2 collega’s van de federale politie, elk met hun stille drugshond, en 12 medewerkers van PZ Dilbeek.

De focus van de actie lag op het bezit van verdovende middelen, het naleven van de coronamaatregelen en illegaal verblijf. De twee controleplaatsen waren een bushalte langs de Ninoofsesteenweg richting Ninove en de stelplaats van De Lijn.

Er werden 30 bussen en 489 reizigers gecontroleerd. We stelden 3 pv’s voor het niet dragen van het mondmasker. Drie personen stonden geseind met een verval recht tot sturen. De drugshonden reageerden 17 keer positief op de reizigers, wat resulteerde in 17 gerechtelijke fouilles en uiteindelijk 3 pv’s voor het bezit van verdovende middelen. Twee buschauffeurs waren niet in regel: één legde een positieve speekseltest af (en was dus onder invloed van drugs) en één beging een verkeersinbreuk voor medische redenen omdat hij zijn bril niet droeg. De controleurs van De Lijn stelden 19 inbreuken vast voor het niet kunnen voorleggen van een rechtmatig vervoersbewijs en in samenspraak met de dienst Vreemdelingenzaken werd 1 pv opgesteld voor illegaal verblijf.

Dit soort acties zal in de toekomst vaker georganiseerd worden.

Bron: Persinfo

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in