Feestmaand in bibliotheek de Wolfsput

Door Willy Segers op 9 oktober 2017, over deze onderwerpen: Dilbeek

In oktober viert bibliotheek de Wolfsput in Dilbeek uitgebreid feest. Met een lezing, een boekendate, een expo en de jaarlijkse verwendag.

De feestmaand begint rustig met een boekvoorstelling op woensdag 11 oktober om 20u. Irène Demuynck volgde lessen bij basiseducatie in Westrand en schreef een boek over haar ervaringen: Van au pair tot ambassadeur. Voormalig Radio 2-journalist Kris Baert gaat met haar in gesprek.

Op zaterdag 14 oktober worden alle bezoekers verwend. Wie vroeg naar de bib komt krijgt een lekker ontbijt, wie liever eerst de zaterdagse boodschappen doet, kan vanaf 11u langskomen voor een aperitief met hapjes en fair-tradewijnen. Doorlopend is er een familiequiz, gamen op groot scherm en de jaarlijkse boeken-, dvd- en cdverkoop. Kinderen krijgen van 10u30 tot 12u30 een schminkbeurt en vanaf 10u loopt de workshop ‘Letters en papier’ voor knutselaars van alle leeftijden.

Een week later, op zaterdag 21 oktober, kan je van 10u tot 12u speeddaten met boeken in samenwerking met de leeskring Het Leessalon. Boekenliefhebbers kunnen dan vertellen over hun favoriete boeken en boekentips uitwisselen.

Van 20 oktober tot 5 november staat de Digitale week in de kijker met een tentoonstelling van games en consoles vanaf de jaren 80 tot nu. Herinner je je de Game Boy nog, of de Attari 7800? Deze expo frist je geheugen zeker op. En nadien kan je op groot scherm terecht voor de games van vandaag.

Alle activiteiten zijn gratis en hebben plaats in bibliotheek De Wolfsput. Inschrijven is niet nodig.

Bron: Persinfo

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in