Willy Segers

Burgemeester

Eerste Certificaat Inbraak Veilig uitgereikt in Dilbeek

Op 12 februari reikte Burgemeester Willy Segers (N-VA) het eerste officieel ‘Certificaat Inbraak Veilig’ uit in Dilbeek bij de familie N.B. Eind april 2019 had de familie reeds preventief advies ingewonnen over alle gevelopeningen (ramen, deuren, garagepoort, …). Na het uitvoeren van enkele aanpassingen, om de beveiliging van de woning nog te verbeteren, deed adviseur Eric Buslot een nieuwe controle eind november 2020.

“Van bij het eerste contact voor het technopreventief advies, werden we zeer goed omkaderd”n zegt de certificaathouder.  “Zowel de dienstverlening van de gemeentediensten, als die van Dhr. Buslot verliep zeer aangenaam en professioneel. Hij heeft met ons op een duidelijke en vriendelijke manier zijn adviezen doorgenomen. Ik ben geen leek op vlak van beveiliging, maar toch had dhr. Buslot een aantal interessante adviezen. Ik zou dus zeker iedereen aanraden om van dit advies gebruik te maken, en indien mogelijk zelfs vóór de start van enige werkzaamheden. Op deze manier kan optimaal rekening gehouden worden met de adviezen.”

Veilig wonen in Dilbeek: vanzelfsprekend?

Dat zou het moeten zijn, maar dat is het helaas niet altijd! De voorbije jaren werden met succes heel wat bijkomenden maatregelen getroffen tegen de hoge inbraakcijfers in onze gemeente en regio. Er waren onder andere de financiële en logistieke ondersteuning voor de uitbreiding van het politiekorps, de oprichting van Buurt Informatie Netwerken (BIN’s), de organisatie van politietoezicht in vakantieperiodes, het opstarten van het ANPR-cameraschild op de N8, enz. .

Wat kan je zelf doen?

Een even belangrijk onderdeel van inbraakpreventie is echter ook het verlenen van beveiligingsadvies op maat van de woning. Dit advies kan gratis aangevraagd worden bij team Wonen & Ondernemen dat samen met gediplomeerde preventieadviseurs raad geeft over veilige leefgewoonten, bouwtechnische  en beveiligingsmaatregelen. Een extra-stimulans daarbij is het Certificaat Inbraak Veilig: hiermee maken we mensen bewust van de maatregelen die men zelf kan nemen om inbrekers te weren

Het verkrijgen van een Certificaat Inbraak Veilig (CIV) is vergezeld van een raamsticker en gevelplaatje, dat je kan ophangen aan je buitengevel. Het certificaat wil burgers sensibiliseren om ramen, deuren en sloten van gekeurd materiaal te gebruiken, zodat de woning minstens 3 minuten weerstand kan garanderen tegen inbraak.

Interesse? 

Het gratis Diefstal-Preventie-Advies (DPA) kan al aangevraagd worden bij het opmaken van (ver)bouwplannen of bij de aanvraag van (ver)bouwwerken. Heeft u ook interesse in gratis advies over diefstalpreventie, vul het aanvraagformulier in op de website van de gemeente en bezorg het aan de dienst Wonen & Ondernemen, of neem telefonisch contact op via 02/451.68.70. Meer informatie over diefstalpreventie vind je verder op onze site of via deze link

E-MAIL

Scroll naar boven