Dilbeekse scholen investeren in nieuwbouw

Door Willy Segers op 18 december 2014, over deze onderwerpen: Dilbeek - Algemeen nieuws, VlaParl - Brussel en Vlaamse Rand

Op de Campus Don Bosco in Dilbeek komen 35 nieuwe klaslokalen. Dat hebben de directies beslist van de Broederschool, de  Don Bosco-school en de Vrije Kleuterschool Savio. Volgens schepen van Onderwijs Vanderoost is de nieuwbouw een belangrijke hefboom om het dreigend capaciteitsprobleem in het Dilbeeks onderwijs aan te pakken.

De nieuwe klaslokalen zullen neergepoot worden langs de Placestraat en de Wivinastraat. Tot dan blijven de  Broederschool en de Vrije Kleuterschool Savio op hun huidige locatie. Eenmaal de nieuwbouw klaar is zal de BVBA Wivina de Broerderschool kopen en geklasseerde gebouwen herbestemmen. BVBA Wivina wil op termijn in en rond het oude Sint-Wivinaklooster appartementen en een zorghotel voor kortverblijf realiseren. 

Het gemeentebestuur in Dilbeek reageert verheugd op de investeringen. “Op termijn dreigt er een structureel capaciteitstekort in de Dilbeekse scholen door tal van nieuwe woonprojecten. Dit project zal in ieder geval helpen om het tekort op te vangen”, zegt de bevoegde schepen Jef Vanderoost.

De gemeente gaat ook een taskforce oprichten. Die moet de problemen in kaart brengen en een plan uitwerken voor de capaciteitsuitbreiding. Op die manier hoopt Dilbeek gebruik te kunnen maken van bijkomende  investeringssubsidies.  

Lees hier meer. (Bron: Ring TV)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is