Dilbeekse politie en brandweer betuigen hun steun aan de slachtoffers van de wateroverlast

Door Willy Segers op 20 juli 2021, over deze onderwerpen: Dilbeek

Gisteren verzamelde een delegatie van de Dilbeekse politie en brandweer op het Gemeenteplein voor een eerbetoon aan de slachtoffers van de overstromingen in Limburg, Vlaams-Brabant en Wallonië. Een minuut van luide sirenes werd gevolgd door een minuut van ingetogen stilte. 

Onze brandweer van Hulpverleningszone Brabant-West kreeg vorige week ook heel wat oproepen, voornamelijk voor de regio Halle-Beersel-Vilvoorde. De meeste oproepen speelden zich echter af op het grondgebied van Vlaams-Brabant Oost.

Onze zone verleende bijstand aan zone Oost-Brabant met 6 teams van 2 mensen in de regio Tienen. In de loop van de nacht van 15 juli kwam vervolgens een concrete hulpvraag vanuit de provincie Luik, die het zwaarst getroffen werd. Vanuit onze zone werd in de vroege ochtend een duikteam, bootwagen en 6 manschappen gestuurd. Deze bijstand is sindsdien (op één dag na) nog niet gestopt, waarbij dagelijks een zes- à achttal van onze medewerkers in de ruime regio actief zijn, vooral met opruimingswerken en leegpompen van resterende kelders en woningen.

Vanuit het systeem HYCAP ('Gehypothekeerde Capaciteit') zal onze lokale politiezone de komende weken (en maanden?) wellicht ook bijstand verlenen voor de handhaving van de openbare orde in de getroffen gebieden in Wallonië. 

Hiermee betuigen we niet enkel ons medeleven aan de slachtoffers van deze waterellende, maar zetten we ook daadwerkelijk onze hulpdiensten in op het terrein. Dank alvast aan de vele hulpverleners !

Vele Dilbekenaren vroegen de gemeente ook op welke wijze ze hun solidariteit kunnen tonen voor de getroffen landgenoten.
Hiervoor verwijzen we naar de actie 'Helpen help' van het Rode Kruis Vlaanderen. Meer info vind je hier

 

Fotoverslag (met dank aan Tom Vierendeels - Het Laatste Nieuws) 

Minuut sirenegeloei...: bekijk het hier

 

 

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is