Dilbeekse kinderen krijgen voorrang bij inschrijvingen scholen

Vanaf de eerstvolgende aanmeldingsperiode in 2023 zullen kinderen uit de eigen gemeente voorrang krijgen in onze scholen. Met die beslissing pikte de Dilbeekse gemeenteraad in op de mogelijkheid die het nieuwe decreet inschrijvingsrecht voor het kleuter- en basisonderwijs biedt.

Burgemeester Willy Segers: “Die aanpassing stelt ons in staat om Dilbeekse kinderen meer garantie te bieden op een school in de eigen gemeente. Want met het vroegere afstandscriterium botsen we op de absurde situatie dat sommige kinderen uit andere gemeenten voorrang kregen op Dilbeekse kinderen. Met alle mogelijke sociale verdringing die dat veroorzaakt: dit schooljaar zijn er kinderen die om die reden buiten Dilbeek moeten school lopen!”

“Hoewel die voorrangsregeling uiteraard een goede stap vooruit is, zijn daarmee nog niet alle capaciteitsproblemen voor het Dilbeekse onderwijs opgelost. Maar zowel de Vlaamse overheid als ons gemeentebestuur werken eraan. Het is in het belang van ieders Dilbeeks kind dat we hen een schoolplek kunnen aanbieden in Dilbeek.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in