Dilbeek heeft diervriendelijkste gemeentebestuur van Vlaanderen

Door Willy Segers op 20 september 2018, over deze onderwerpen: Dilbeek

Een uitgebreide bevraging bij 225 Vlaamse gemeenten door dierenrechtenorganisatie Gaia wijst uit dat de gemeente Dilbeek mag prat gaan op het diervriendelijkste bestuur van heel Vlaanderen, met een score van 91%. Andere gemeenten scoren heel wat minder goed.

Met het oog op de nakende gemeenteraadsverkiezingen onderzocht Gaia in 397 gemeenten, waarvan 225 in Vlaanderen, het lokale beleid inzake dierenwelzijn. Volgens voorzitter Michel Vandenbosch is dat immers in stijgende mate een belangrijk element voor kiezers.

 

Criteria die meespeelden bij de bevraging zijn vb: heeft de gemeente een schepen voor dierenwelzijn, is er een budget voor zwerfkattenbeleid, is er een verbod op verkoop van gezelschapsdieren op markten, etc.

De gemeente Dilbeek haalt met 91% de meest diervriendelijke score in heel Vlaanderen, net voor de Antwerpse gemeenten Merksem en Wilrijk. Als provincie haalt Vlaams-Brabant een gemiddelde score, met af en toe ook uitschieters in negatieve zin: de gemeente Bever bengelt met een score van 16% helemaal onderaan. De minst diervriendelijke gemeente van Vlaanderen is volgens het onderzoek het Oost-Vlaamse Kluisbergen.

De details staan op de website www.kiezenvoordieren.be

BRON: Ring TV

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is