Derde kinderdagverblijf geopend!

Door Willy Segers op 26 november 2022, over deze onderwerpen: Dilbeek

Op 25 november 2022 werd het derde kinderdagverblijf van de groep Dilbeek geopend. Kinderdagverblijf  ’T Bergske heeft zijn intrek genomen in de oude schoolgebouwen in de Keperenbergstraat te Itterbeek.  Er zullen 24 kinderen terecht kunnen. De gemeentelijke kinderdagverblijven worden beheerd door de EVA-vzw “Gemeentelijke Kinderopvang Dilbeek”.

In 2018 werd naast een vestiging in Groot-Bijgaarden een tweede vestiging geopend in Itterbeek en werd de dienst opvanggezinnen van het OCMW geïntegreerd in de werking van de vzw. 

In het beheer van de vzw zijn zowel David De Freyne (ondervoorzitter), Fré Van Hee (lid dagelijks bestuur) als Brigitte Gins (lid raad van bestuur) actief voor het verbeteren van de gemeentelijke opvangplaatsen.

“Vandaag openen we een derde vestiging en het werk is zeker nog niet af”, zegt David De Freyne.  Sinds de oprichting van de vzw in 2014 ijveren onze mandatarissen voor het verhogen van de opvangcapaciteit voor baby’s en peuters. Toen al waren de prognoses dat het geboortecijfer in Dilbeek de navolgende jaren sterk zou stijgen. Met als gevolg dat het aantal opvangplaatsen niet zou volstaan.  Stilstaan zou in dat geval letterlijk achteruitgaan betekenen.  “Met N-VA in het bestuur steeg het aantal opvangplaatsen in Dilbeek van 371 in 2014 naar 441 in 2021.  Niettegenstaande we een terugval kennen van het aantal gezinsopvangplaatsen blijven we zowel inzetten op onthaalouders (via subsidie) als op het creëren van groepsopvangplaatsen via eigen kinderdagverblijven en partnerorganisaties”, aldus David.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in