David De Freyne nieuwe N-VA fractieleider in Dilbeek

Door Willy Segers op 17 oktober 2017, over deze onderwerpen: Dilbeek

David De Freyne is de nieuwe N-VA fractieleider in Dilbeek. Hij kreeg de fakkel door van Jan Erkelbout die de taak vijf jaar op zich nam.

Het idee komt van Jan Erkelbout (rechts op de foto) zelf: “In de Dilbeekse gemeentepolitiek wordt te weinig doorgeschoven naar jongeren. Te lang zitten dezelfde mensen met dezelfde ideeën en oplossingen aan het roer. David is een politiek talent, vijftien jaar jonger dan ikzelf. Beschouw dit gerust als een statement.”

Gevestigde waarde
David De Freyne was vroeger al zes jaar voorzitter van N-VA. Hij bouwde de partij in Dilbeek uit van mini-partij tot grote speler. Daarbij stond hij op de verkiezingslijst in 2012 enkele mooie plaatsen af aan nieuwkomers.  “Ik ben blij dat N-VA de kans geeft aan de jongere generatie om het beleid mee uit te tekenen. De verkiezingen in 2018 zijn cruciaal voor de ingeslagen weg. Als fractieleider is het mijn taak te waken over de N-VA-lijn in verschillende dossiers en deze regelmatig onder de aandacht te brengen. In de huidige politieke context zijn bruggen nodig om tot beslissingen te komen, in het belang van onze gemeente. Ik heb in het verleden bewezen het algemeen belang en onze partijstandpunten te kunnen verzoenen, dat zal nu niet anders zijn,” aldus kersvers fractieleider De Freyne.

Focus
Jan Erkelbout, in N-VA kringen gekend als ‘Jean Fraction’, stopt helemaal niet met politiek. Hij zal zich concentreren op de grote veranderingen die zich in de Dilbeekse Savio-buurt aankondigen: nieuwe wijken, nieuwe scholen,… Het komende jaar zal hij ook werken aan de verkiezingscampagne van N-VA Dilbeek.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in