Boomplantacties in Dilbeek

Door Willy Segers op 6 maart 2023, over deze onderwerpen: Dilbeek

De gemeente is bezig met een gedegen inhaalbeweging om het bosarsenaal in Dilbeek uit te breiden. Zo werden er recent twee boomplantacties uitgevoerd op gemeentelijke gronden: in de Groenstraat en Mullebos.

Groenstraat
In het RUP Open Ruimte werd een groot gebied tussen de E40 en de Groenstraat bestemd voor bosgebied. In de herfst van vorige jaar kocht Dilbeek een eerste stuk grond in deze zone met het oog op bebossing.

 

Twee weken geleden was het zover, in samenwerking met De Bûûmplanters werden 410 planten en bomen aangeplant op een perceel van ruim 1000m².

Mullebos
Maar ook in het zuiden van de gemeente werden er vorige vrijdag (3 maart) nog massaal bomen aangeplant. In het nieuwe Mullebos zijn maar liefst 2.246 bomen aangeplant op 3.151m², zowel in bosverband als solitaire aanplant. Dit gebeurde in samenwerking met Kiemkracht en de leerlingen van het vierde leerjaar van basisschool ’t Keperke.

De school ’t Keperke was al van aanvang actief betrokken bij het participatietraject van Mullebos: de leerlingen kwamen mee brainstormen en er werd samengezeten met de directie en het oudercomité. Het was dan ook logisch dat de leerlingen meewerkten aan het effectieve planten van de bomen.

Volgende winter volgt het resterende deel van het Mullebos. De komende twee jaar wordt ook intensief verder gewerkt aan de aanleg van wandelwegen en het integreren van natuurlijke speelelementen.

32.000 nieuwe bomen
Sinds het begin van de legislatuur werden in Dilbeek al bijna 12 hectare bos bijgeplant, zowat 32.000 bomen (zowel door gemeente, ANB, Natuurpunt als particulieren).

De gemeente bekijkt momenteel hoe ze ook boomaanplant in niet-bosverband kan stimuleren.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is