AMOW, TARL en Dilbeek vormen samen politieassociatie Centrum (PACE)

Door Willy Segers op 27 november 2014, over deze onderwerpen: Dilbeek, Dilbeek - Veiligheid, VlaParl - Brussel en Vlaamse Rand

De politiezones TARL, AMOW en Dilbeek vormen vanaf 1 januari de politieassociatie PACE. Het gaat niet om een fusie, want elke politiezone blijft afzonderlijk werken. De associatie is wel kostenbesparend en moet een antwoord bieden aan de almaar specifiekere taken van de politieagent.

De politieassociatie PACE zal vanaf 1 januari waken over de veiligheid van zo'n 180.000 inwoners. De politiezones TARL en AMOW werkten al langer samen, nu komt daar Dilbeek bij. Dat is opmerkelijk. Vorig jaar besloot de gemeente om niet in een fusie te stappen met de politiezones van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. “Bij PACE kan elke gemeente nog bepalen wat ze investeert in de zone, dus voor ons blijft dat ook gelden. Maar we zien duidelijk efficiëntiewinsten in andere samenwerkingsvormen: op het terrein, maar ook binnen ICT en communicatie”, zegt Dilbeeks burgemeester Willy Segers.

Vanuit de hogere overheid is er al langer vraag naar meer samenwerking tussen de politiezones. PACE is daar een antwoord op. Politieagenten moeten zich alsmaar meer specialiseren en die bijkomende opleidingen kosten handenvol geld. ”Neem nu bijvoorbeeld de Syriëstrijders waar politiemensen onderzoek moeten rond doen”, zegt Kurt Tirez van de zone AMOW, “door die associatie wordt het mogelijk om de krachten te bundelen en op specifieke taken te focussen.”

Lees hier meer. (Bron: Ring TV)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is