AED-toestel aan scholen rond Marktplein

Door Willy Segers op 22 december 2017, over deze onderwerpen: Dilbeek

Op het Marktplein in Dilbeek, aan de turnzaal tussen de Gemeentelijke Basisschool Jongslag en de Vrije Katholieke Basisschool Sint-Alena, is vandaag een AED-toestel ingehuldigd. De automatische externe defibrillator, ook wel gekend als HARTstarter, is een gift van de Fifty-One Club Dilbeek.

Fifty-One al is een internationale onafhankelijke service club met Belgische roots die staat voor vriendschap, respect en verdraagzaamheid. De schenking van het AED-toestel gebeurde naar aanleiding van de 51ste verjaardag van Fifty-One International.

Met een AED kan iemand die een hartstilstand krijgt geholpen worden tot de hulpdiensten arriveren en stijgen de overlevingskansen enorm. De inhuldiging van het levensreddende toestel ging dan ook niet zomaar voorbij. Onder goedkeurend oog van onder andere burgemeester Willy Segers, de schepenen Bernadette Van Coillie en Jef Vanderoost, Paul Van den Bosch van Rode Kruis Dilbeek, en uiteraard ook enkele leden van Fifty-One Club Dilbeek, zongen een veertigtal kinderen er kerstliedjes.

In 2018 zal verder ingezet worden om het aantal toestellen te verhogen en zal samen met het Rode Kruis blijvend ingezet worden op opleidingen over het gebruik van deze toestellen.  

Door de plaatsing van dit toestel en de bijhorende opleidingen wordt alvast deze schoolomgeving  HARTvriendelijker.

Bron: Persinfo

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is