Stabilisatie en herstellingswerken van betonwegen

Door Willy Segers op 24 mei 2017, over deze onderwerpen: Dilbeek

Op 30 mei wordt er gestart met de stabilisatie van betonplaten in verschillende straten.

De stabiliteit van sommige betonplaten op de Dilbeekse wegen is na verloop van tijd verslechterd. Om de levensduur ervan te verlengen, zullen ze de komende weken worden gestabiliseerd. Waar dat niet meer mogelijk is, zullen nieuwe betonplaten geplaatst worden. 

Eerst worden stabilisatiewerken uitgevoerd op korte termijn. Waar nodig worden gaten geboord in de betonplaten om daardoor een stabilisatievloeistof aan te brengen. Nadat de platen zijn gestabiliseerd zal selectief een aantal platen vervangen worden. Elke vervangen plaat heeft een droogtijd nodig van ±3 weken (daarom dat er over een langere tijdspanne wordt gewerkt).

Baron R. de Vironlaan in Dilbeek is de eerste straat die wordt gestabiliseerd, de werken duren hier drie werkdagen van 30 mei tot 1 juni. Meteen erna is de E. Eylenboschstraat te Schepdaal aan de beurt. Later worden ook de Bosstraat te Groot-Bijgaarden en de Molenstraat te Sint-Martens-Bodegem aangepakt.

Tijdens de werken zal er een tijdelijk parkeerverbod zijn om de werken zo vlot mogelijk te laten verlopen. De straten blijven open voor het verkeer, er zal enkel plaatselijk hinder zijn. De buurtbewoners worden persoonlijk geïnformeerd per brief.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in