Willy Segers

Burgemeester

Hoe laag kan iemand vallen om zelfs zijn afkomst te verloochenen…???

Soms is het goed dat men eens met zijn afkomst wordt geconfronteerd. En al zeker als men die afkomst in z’n dagelijkse doen en laten helemaal blijkt vergeten te zijn…

Het overkwam een aantal Dilbeekse Open VLD-raadsleden (Deleu, Valkeniers, Crabbe en Vandenmeerssche) bij een actie tijdens de laatste gemeenteraad.

N-VA raadsleden confronteerden op ludieke wijze deze voormalige Vlaams-Nationalisten met hun politieke verleden door hen een Leeuwenvlag te schenken.

En dat natuurlijk omdat Open VLD al enkele malen publiekelijk niet terugdeinsde om in Dilbeek tijdens de gemeenteraad een alternatieve meerderheid te vormen met het Union des Francophones…

Gewezen VU-burgemeester, VU-parlementslid, VU-senator, VU-staatssecretaris en huidige Open VLD-raadslid Jef Valkeniers werd zodanig met zijn persoonlijk geheugen geconfronteerd dat hij er ongemakkelijk van werd. Lawaai maakt hij vandaag – traditiegetrouw uit het verleden ! – nog altijd bij quasi elk gespreksonderwerp.

Maar dat hij tijdens een hele scheldtirade de geschonken Leeuwenvlag als een vod verfrommelde en naar burgemeester Willy Segers (N-VA) wierp, verraadt eigenlijk alles over het verloochenen van zijn Vlaams-Nationaal verleden.

Helemaal ergerlijk is dat Open VLD – sinds de overloperij van een meerderheidslid in september 2016 – de meermaals uitgestoken hand van de Vlaamse coalitiepartijen straal negeert en telkens publiekelijk haar heil zoekt in politiek gekonkel en stemafspraken met het Union des Francophones !

Een gewezen Vlaams-Nationalist, zelfs al behoort hij momenteel tot de liberale partij, zou minstens die fierheid op zijn afkomst moeten hebben om te beseffen dat men in de Vlaamse Rand en al zeker in het ‘Dilbeek Waar Vlamingen Thuis Zijn’ geen politieke zaken doet met het Union des Francophones !

Voor sommigen is het blijkbaar duidelijk teveel gevraagd om zich met enige fierheid het eigen verleden te herinneren !

E-MAIL

Scroll naar boven