‘Gouden fietsbel’ voor bakfietsmama (en- papa)

Door Willy Segers op 24 mei 2017, over deze onderwerpen: Dilbeek

Cécile Malisoux uit Schepdaal kreeg deze middag uit handen van Fietsersbond Dilbeek de ‘Gouden Fietsbel’.

Deze eervolle prijs gaat elk jaar naar iemand die de fiets als volwaardig vervoermiddel gebruikt, of naar iemand die zich inzet om het fietsen veiliger, aantrekkelijker en comfortabeler te maken. Het is reeds het derde jaar op rij dat Fietsersbond Dilbeek de ‘Gouden Fietsbel’ uitreikt.

Trip Trap
Dit jaar vielen Cécile Malisoux en haar man Philip Vanhees in de prijzen. Zij brengen, afwisselend, elke dag hun drie kindjes met een comfortabele bakfiets van en naar kleuterschool Trip Trap in Schepdaal. Weer of geen weer.

Het was een glunderende mama Cécile die de prijs deze middag in ontvangst mocht nemen. De kindjes Adam, Theo en Louis keken fier toe.

Sneller en gezonder
Cécile en Philip wonen op ongeveer een kilometer van de school. Het koppel kocht de bakfiets ongeveer twee jaar geleden aan en daar hebben ze nog geen moment spijt van. “Het is een uitstekende oefening voor de benen én we zijn zeker sneller dan met de auto”, aldus Cécile. “Met de wagen ben je immers veel tijd kwijt met de vastzetten van de kindjes en met parking in de buurt van de school te zoeken. Naar de kinderen toe is het ook een sterk signaal dat de auto niet altijd de enige oplossing is.”

En de gouden fietsbel die Cécile overhandigd kreeg … “Die blijft absoluut aan de fiets hangen”, sluit Cécile af.

Vorig jaar viel deze eer nog te beurt aan ‘Meester Jan’ van basisschool ’t Keperke in Itterbeek. Het jaar voordien ging de bel naar Lies Lamoen. 

Bron

: Persinfo

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in