Gordelklassieker in nieuw jasje voor Gordelfestival 2017

Op 12 juli stelde ik minister Weyts, die onder meer bevoegd is voor de Vlaamse Rand, een aantal vragen over de vijfde editie van het Gordelfestival. Die vindt dit jaar plaats op zondag 3 september 2017. Net zoals vorig jaar is het hele gebeuren ook deze editie volledig gratis. Sint-Pieters-Leeuw is dit jaar de focusgemeente en vormt samen met het Provinciedomein Huizingen de twee trefpunten waar het gros van de activiteiten plaatsvindt. De faciliteitengemeenten worden natuurlijk niet vergeten: de fietstochten doorkruisen 4 van de 6 gemeenten.

Hoewel het basisconcept ongewijzigd blijft, namelijk fietsen in de groene en Vlaamse Rand rond Brussel, zijn er jaarlijks meestal ook enkele nieuwigheden. Zo zal de Gordelklassieker, de beroemde 100 kilometer lange fietstocht rond de hoofdstad, dit jaar in peloton gereden worden. Op deze manier kunnen de fietsers aan een stuk doorrijden en verhoogt men de koersbeleving. Een pilootwagen, volgwagen en begeleidende motorrijders maken dit mogelijk. Hopelijk lokt dit veel wielerliefhebbers, want zij bleven de voorbije jaren al eens weg. We kijken alvast uit naar het resultaat.

Naast de Gordelklassieker staan er ook tal van andere activiteiten op het programma: wandelingen, ‘proef de streek’-routes, een kinderdorp en optredens van onder meer Natalia en Stan Van Samang. Uiteraard moeten de weersomstandigheden wel meezitten om er een geslaagde editie van te kunnen maken. Vorig jaar kwamen er ongeveer 16.000 mensen opdagen, maar dat was voornamelijk te wijten aan het slechte weer. Hopelijk zijn de weergoden ons dit jaar wel gunstig gezind en komen er minstens 20.000 mensen opdagen om er een sportieve en gezellige hoogdag van te maken in onze prachtige streek!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in