Willy Segers

Burgemeester

Drukke zomerperiode bij Burgerzaken

Met de grote vakantie voor de deur is de maand juni traditioneel de start van een zeer drukke periode aan de gemeentelijke loketten van Burgerzaken.

Nog geen KIDs-Id’s voor de kinderen aangevraagd, je paspoort blijkt verlopen te zijn, … Tal van redenen waarom je nog snel even bij Burgerzaken moet langsgaan vooraleer je van je welverdiende vakantie kan genieten.

De medewerkers van Burgerzaken doen er alles aan om iedereen zo vlot mogelijk verder te helpen. Toch is het onvermijdelijk dat de wachttijden aan het loket op drukke momenten kunnen oplopen. Via verschillende maatregelen trachten we deze toch zo kort en aangenaam mogelijk te houden:

Neem een ticket aan de ticketautomaat in de inkomhal. Vind je niet meteen wat je nodig hebt op de ticketautomaat? De onthaalmedewerker helpt je graag verder.
Aan het onthaal van Burgerzaken is er sinds kort ook een snelloket waar je vooraf aangevraagde uittreksels strafregister, verschillende attesten en reispassen kan afhalen. Hiervoor dien je zelf geen ticket te nemen.

Via de Mijn Dossier-toepassing van Binnenlandse zaken kan je heel wat zaken digitaal afhandelen. Attesten raadplegen en downloaden, een nieuwe PINcode aanvragen, … Op deze site vind je ook per specifiek product uitleg indien een document (deels) digitaal kan aangevraagd worden. Je vindt er onder meer een handig digitaal formulier voor het doorgeven van je adreswijziging.
Kom tijdig langs voor het aanvragen van een KIDS-Id, paspoort, … We raden aan ten laatste drie weken voor je vertrek langs te komen. Zo vermijd je ook hogere kosten.
Bezoek onze loketten indien mogelijk op minder drukke momenten. Welke momenten dit zijn, vind je terug op de druktemeter. In de rode periodes lopen de wachttijden vaak langer op. Wanneer u langs komt tijdens de uren die groen ingekleurd zijn, wordt u doorgaans het snelst geholpen.  

Vragen? Stel ze via burgerzaken [at] dilbeek.be en je krijgt van ons zo snel mogelijk een antwoord.

E-MAIL

Scroll naar boven