Dilbeeks veiligheidsbeleid slaat aan: reeds de 19de aanhouding op heterdaad dit jaar!

Door Willy Segers op 12 oktober 2016, over deze onderwerpen: Dilbeek

De politie van Dilbeek heeft bij 2 verschillende inbraken de verdachten op heterdaad kunnen betrappen. In totaal werden 3 mensen opgepakt.

Zaterdagavond werd de politie opgeroepen voor een inbraak in een woning in de Vlasendaalstraat in Dilbeek. Een buurtbewoner had twee verdachten zien weglopen uit een woning. Een van hen werd door de politie geklist in zijn voertuig dat in de buurt van de woning geparkeerd stond.

Even later verscheen ook de tweede verdachte. Beiden werden opgepakt en zijn ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde. In de woning werden onder meer een tablet  en juwelen ontvreemd.

Maandagavond rukte de politie opnieuw uit voor een diefstal in een appartement in de Warmoezenierstraat. Een verdachte sloeg op de vlucht in de omliggende velden. Er werd een klopjacht georganiseerd met verschillende interventieploegen. Er werd ook een politiehelikopter ingezet. Vrij snel werd de verdachte aangetroffen in een tuinhuis in de buurt. Ook hij is ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde. In het appartement in de Warmoezenierstraat werden eveneens juwelen gestolen.

Al 19 dieven op heterdaad betrapt in 2016

De politie van Dilbeek heeft dit jaar alles samen al 19 dieven op heterdaad betrapt terwijl ze inbreken of mensen beroven.“Wij merken dat heel wat inwoners alert geworden zijn en ons snel contacteren als ze iets verdacht zien. We roepen ook de mensen op om snel 101 te bellen als ze iets verdacht zien en een patrouille ter plaatse vragen. Dat vergroot de uiteraard de pakkans”, aldus korpschef Vermoesen. 

Bron: Ring TV – zie reportage hier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in