Willy Segers

Burgemeester

Agressieve illegalen opgepakt aan snelwegparking Groot-Bijgaarden

Op de snelwegparking in Groot-Bijgaarden zijn afgelopen nacht 16 personen opgepakt nadat ze een politiepatrouille aanvielen. De snelwegparking is een geliefkoosde plek voor migranten die in Engeland willen raken. De migranten beweren dat ze voornamelijk uit Ethiopië, Soedan en Eritrea komen.

Tijdens een politiepatrouille in Groot-Bijgaarden werden vijf personen betrapt toen ze de snelwegparking langs de E40 wilden binnendringen. Daarop vielen vijftien migranten de agenten aan met stokken. Toen de agenten een wapenstok bovenhaalden, kwamen er nog meer migranten met stokken uit de bosrand. In totaal omsingelden zo’n 40-tal personen de politie. Die moest een schot lossen om de toestand onder controle te krijgen. Twee agenten raakten lichtgewond bij het incident.

Geen enkele van de zestien personen die opgepakt werden, is ter beschikking gesteld van het parket. Ze worden wel doorverwezen naar de Dienst Vreemdelingenzaken. Volgens het parket van Halle-Vilvoorde konden de migranten die de politie aanvielen, allemaal ontkomen. 

Bron: Ring TV – bekijk hier de reportage

UPDATE – 21/01/2018

In het begin van deze week organiseert burgemeester Segers (Dilbeek) hieromtrent overleg met zijn collega van Asse, alsook met beide korpschefs van de lokale politie. 

De aanval van vrijdag was dan wel gericht tegen leden van de federale politie, maar ook de lokale politiemensen ondervinden nadeel van deze gevaarlijke situatie. Tussen 01 en 03u zijn er ’s nachts heel wat bewegingen van toestromende illegalen uit Brussel. Ze houden zich schuil in de bosjes rond de Teaxaco-parking. Lokale nachtpatrouilles die geconfronteerd worden met deze illegalen zijn telkens in de minderheid, terwijl deze laatsten zich ook telkens meer en meer agressief opstellen. Ook de buurtbewoners stellen toenemende agressie vast (’s nachts op deuren bonken, beschadigingen aanbrengen, afval achterlaten,…) 

Het spreekt voor zich dat de veiligheid van onze lokale politiemensen in dit verhaal ook moet gegarandeerd worden. Zij staan immers eveneens in voor de bescherming van de naburige bewoners (Zellik en deeltje Bijgaarden) en worden dus onvermijdelijk geconfronteerd met deze gevaarlijke situatie. Op dit ogenblik staat ellke interventie immers gelijk aan dweilen met de open kraan… Dit kan en mag niet blijven duren ! (WS)

E-MAIL

Scroll naar boven