Willy Segers

Burgemeester

8 verdachten gearresteerd in dossier autozwendel

In een dossier rond autozwendel werden gisteren acht verdachten opgepakt waaronder twee personen uit Dilbeek en Merchtem. De criminele organisatie specialiseerde zich in het verschepen van gestolen auto’s naar Afrika.

De Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde is donderdag, met bijstand van verschillende politiediensten, overgegaan tot de uitvoering van twaalf huiszoekingen in Vlaams-Brabant, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Waals-Brabant en Bergen. 

Het onderzoek, dat werd gevoerd in opdracht van het parket van Halle-Vilvoorde, handelt over een criminele organisatie die zich bezig houdt met de export van gestolen voertuigen naar verschillende Afrikaanse landen.

Toyota

De gestolen voertuigen bleken hoofdzakelijk afkomstig van recente diefstallen in België en Frankrijk maar ook uit Duitsland, Spanje en Nederland. In samenwerking met de Car Crime Unit van de scheepvaartpolitie in Antwerpen werden sinds november 2017 in totaal 37 gestolen voertuigen geïntercepteerd die zich in containers en aanhangwagens bevonden, klaar voor verscheping. Het ging om waardevolle en vrij recente voertuigen, vooral terreinwagens van het merk Toyota.

Dilbeek en Merchtem

Bij de huiszoekingen donderdag werden 8 verdachten van hun vrijheid beroofd en werden nog eens vijf gestolen voertuigen in beslag genomen. Vier personen werden deze ochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel, het gaat om een 44-jarige man uit Kameroen, een 38-jarige man uit Benin, een 38-jarige man uit Guinee en een 43-jarige man uit Congo. Ze zijn woonachtig in Dilbeek, Wemmel, Merchtem en Sint-Gillis. Ze werden alle vier onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter.

Bron: www.persinfo.org

E-MAIL

Scroll naar boven